Відповідно до заяв лікарів, є певний тип приготування яєць, який вважається найкориснішим. Як відомо, більшість страв з яєць входять до раціону багатьох людей по всьому світу.

Звичні страви з яєць можуть заподіяти багато шкоди: як готувати вдома правильно

Найчастіше страви з яєць підходять для сніданку, але питання залишається відкритим: який спосіб приготування яєць найкорисніший, а який шкідливий.

Звичні страви з яєць можуть заподіяти багато шкоди: як готувати вдома правильно

Лікарі розповідають, зараз вважається: найкорисніші яйця – це ті, які були зварені некруто, варіант «мішечок» чи яйце пашот. Білок денатуризований, його легко засвоїти, і температурне руйнування амінокислот менше.

Менш корисними вважаються яйця, зварені круто та сирі. Також омлет буде максимально корисним, якщо готувати в духовці або під щільно закритою кришкою на слабкому полум'ї, уникаючи смаженої скоринки.

Звичні страви з яєць можуть заподіяти багато шкоди: як готувати вдома правильно

Смажена яєчня в будь-якому вигляді менш корисна. Вона містить високий рівень кінцевих продуктів глікування (КПГ), які є ключовим фактором раннього старіння організму.

Наприклад: яйце смажене – 2749 од. КПГ, яйце пашот – 90 од. Таким чином, щоб уникнути передчасного старіння слід їсти продукти та страви, які найменше містять КПГ.

Джерело