В Україну прийшло довгоочікуване потепління, яке хоч ненадовго, але поверне мешканців нашої прекрасної країни в літо, яке спробували забрати у нас росіяни, розпочавши війну.

Проте всі ми знаємо, що тепло це буде короткостроковим, адже "бабине літо" довго не триває. А потім знову захочеться укутатися в светр або халат, заварити собі ароматний чай і насолоджуватися ним у прикуску з якиось печивом. Саме для цього і наступний наш рецепт – ми розповімо, як приготувати найсмачніше печиво швидко, просто і навіть без духовки. Цей десерт на сковорідці не залишить байдужим нікого.

Простий рецепт печива без духовки: ваші діти полюблять сухофрукти на все життя

Простий рецепт печива без духовки: ваші діти полюблять сухофрукти на все життя

Інгредієнти:

- жовток 1 шт.;
- борошно 150 г;
- сметана 10% 100г;
- олія рослинна 6 г/1ст.л.;
- розпушувач 1 ч. л.;
- підсолоджувач, цукор за смаком;
- горіхи будь-які, родзинки, сухофрукти 20 г.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. З'єднуємо в ємності жовток, сметану, олію, підсолоджувач або цукор і перемішуємо вінчиком.
  2. Додаємо борошно, розпушувач, перемішуємо та всипаємо горіхи. Замішуємо тісто, розкочуємо ковбаскою, ділимо на 7 частин та формуємо печиво. Можна розкачати та вирізати формою.
  3. Зверху прикрашаємо горішками, родзинками (добре вдавлюємо). Готуємо на розігрітій сковороді під кришкою по 5-6 хвилин із кожного боку на малому вогні.
  4. Якщо у вас сковорода погана, то готуємо на вершковому маслі. Печиво можна прикрасити цукровою пудрою.

Простий рецепт печива без духовки: ваші діти полюблять сухофрукти на все життя

Раніше ми повідомляли, українська медова горілка, яка сподобається всім: простий рецепт "від баті" для смачного столу.

Джерело