Друга половина осені - саме час для затишних вечорів під пледом з чашкою зігріваючого напою. Добірку своїх кращих рецептів пропонувати кулінар Юлія Шевчук.

Глінтвейн

Глінтвейн, пунш і грог: топ рецептів зігріваючих напоїв від Юлії Шевчук

Глінтвейн, пунш і грог: топ рецептів зігріваючих напоїв від Юлії Шевчук
  • Червоного або білого сухого вина-0,5 л.
  • Мед — рідкий) - три столові ложки
  • Одне яблуко або груша
  • Сік і цедра лимона
  • Гвоздика, кардамон, кориця — за смаком.

Вино налити в емальовану каструльку, поставити на плиту. Додати туди суміш спецій. Яблуко нарізати на кубики, апельсиновий або лимонний сік разом з цедрою додати в вино.

Нагріте вино накрити кришкою, зняти з вогню і дати трохи настоятися. Процідити, додати мед і подавати.

Пунш

Глінтвейн, пунш і грог: топ рецептів зігріваючих напоїв від Юлії Шевчук

Це велика кількість різних алкогольних коктейлів, що містять фруктові соки. Спочатку це був гарячий напій з п'яти компонентів: туди входили ром, цукор, лимонний сік, гаряча вода і чай.

Що знадобиться:

  • Свіжий фруктовий сік-750 мл.
  • Ром-350 мл.
  • Чорний чай-дві чайні ложки.
  • Сік лимона.
  • Три столові ложки цукру.
  • Кориця, гвоздика - за смаком.
  • Цукор можна замінити медом, так ще смачніше.

Кип'ятити пунш не варто, тільки прогрівати.

Всі інгредієнти змішуємо в каструльці, ставимо на вогонь, прогріваємо і даємо настоятися. Алкоголь вливаємо останнім.

Грог

Глінтвейн, пунш і грог: топ рецептів зігріваючих напоїв від Юлії Шевчук

Цей напій з'явився в Англії як засіб від цинги, яке видавали морякам. По суті, це ром, розбавлений водою і лимонним соком, і цукром. Іноді ром замінюють коньяком, а цукор – медом.

Що знадобиться:

  • Коньяк - 100 мл.
  • Мед (рідкий) - дві столові ложки
  • Кориця, гвоздика — кардамон - за смаком
  • Готовий чорний чай-400 мл.
  • Трохи лимона.

Алкоголь заливаємо гарячою водою, а не навпаки. У заварник кладуть заварку і додають спеції. У чашку заздалегідь кладуть мед, сік лимона, доливають гарячий чай і порцію коньяку.

Джерело