Відомий кулінар і популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко часто ділиться простими, але в той же час оригінальними рецептами страв. 

Цього разу він вирішив показати, як заправляє звичну пасту незвичайним інгредієнтом. Йдеться про йогурт. 

Про це він розповів на своїй сторінці в соціальній мережі Instagram, показавши весь процес на камеру. Також, на одному з роликів він показав, як саме трапезує.

Зірка МастерШеф Євген Клопотенко знайшов чим замінити обридлі макарони: зійде на обід і вечерю

Кулінар каже, що сам не очікував, однак, йому дуже сподобався рецепт пасти з сиром, йогуртом і шпинатом. Поєднання не звичайнісіньке, однак, виходить неймовірно смачно. 

Таке воно ніжне, прям лоскоче неба. І йогурт - це ж геніально: як одночасно альтернатива вершкам і вину/лимона (по кислій частині). І при цьому він не настільки щільний і забитий, якими, як ми знаємо, можуть бути вершки. Аж відчуваю натхнення, коли розповідаю про це відкриття» - пише Євген Клопотенко у себе під постом.

Зірка МастерШеф Євген Клопотенко знайшов чим замінити обридлі макарони: зійде на обід і вечерю

Спочатку потрібно відварити пасту, на хвилину менше, ніж зазначено на упаковці. 

Далі, берете 100 мл води, в якій варилася паста, і нагріваєте її на повільному вогні разом з вершковим маслом, сушеним часником, білим перцем і сиром (100 г). Коли розтане сир, додайте саму пасту, свіжий шпинат, 100г йогурту.

Зірка МастерШеф Євген Клопотенко знайшов чим замінити обридлі макарони: зійде на обід і вечерю

Все ретельно перемішуєте і все. Паста до вживання готова. 

Джерело